Onze films t/m december 2020

Uitverkocht

Downton Abbey

Uitverkocht

 

Dinsdag 8 september 20:00 uur zaterdag 12 september 14:00 uur

Verenigd Koninkrijk, Historisch/Drama (2019) 122 minuten

Regie:  Michael Engler
met: o.a. Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Maggie Smith (Violet Crawley

 

De bioscoopfilm is geschreven door de bedenker van Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria)

 

Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Na het bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren. En dan zit er in het gevolg van de koning nog een familielid van de douairière Violet Crawley, waarmee zij nog een geschil heeft over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…?

 

Filmtotaal over deze film:

Het is alweer bijna een decennium geleden dat het Downton Abbey-estate voor het eerst zijn deuren voor ons opende. Sindsdien bewonen de adellijke Crawleys het 'upstairs' van het gigantische landhuis en de tal- en kleurrijke bedienden het 'downstairs'. Downton Abbey is niet het eerste televisiedrama over deze Britse tegenstelling en zal ook niet de laatste zijn, maar de succesvolste is het zeker. Met een hele rits Emmy's, een handvol Golden Globes en tientallen miljoenen kijkers wereldwijd zijn zelfs in het huidige, overactieve streamlandschap weinig series die het beter doen. Nu de seriekoek na zes seizoenen toch echt op is, wordt de trouwe kijker - en dat zijn er nog steeds heel, heel veel - getrakteerd op een afsluitende speelfilm. Twee bonusuren doorbrengen met de vinnige douairière Violet Crawley, de innemende butler Mister Hughes en de ietwat simpele, maar o zo eerlijke keukenmeid Daisy, is hoe dan ook een traktatie. Toch?

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl


Uitverkocht

Yesterday

Uitverkocht

dinsdag 13-oktober 20.00 uur zaterdag 17-oktober-2020  14.00 uur

Verenigd Koninkrijk, Muziek / Komedie (2019) 112 minuten

 

Regie: Danny Boyle

met: o.a.  Himesh Patel, Lily James en Kate McKinnon

 

'Yesterday' volgt het leven van een worstelende muzikant. Hij komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de 'Beatles' kan herinneren. Met de kennis van al hun muziek is hij vervolgens relevanter dan ooit.

 

Filmtotaal over deze film:

Stel, je bent een aanmodderende straatmuzikant die er op een dag achter komt dat de hele wereld de liedjes van The Beatles is vergeten, behalve jij. Wat doe je dan? Juist, je gaat aan de haal met het werk van John, Paul, George en Ringo en wordt een megaster. Wie bereid is deze ietwat vergezochte premisse te slikken, zal een hoop plezier beleven aan Danny Boyles (Slumdog Millionaire) nieuwste komedie.

 

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl

 


Dinsdag 10 november 20:00 uur  zaterdag 14 november 14:00 uur

Frankrijk, Komedie (2019) 85 minuten

 

Regie: Mélanie Auffret
met: o.a. Guillaume De Tonquédec, Léa Drucker en Lionel Abelanski

 

Wat doet Cyrano de Bergerac bij een kippenboer in Bretagne? Dit is het probleem van Raymond, die zijn passie voor klassiek theater altijd verborgen heeft gehouden.

Raymond is de gelukkige eigenaar van een biologische kippenboerderij in Bretagne die nét dat beetje extra voor zijn kippen doet. Elke ochtend leest hij de kippen voor, liefst uit zijn favoriete toneelstuk Cyrano, altijd geflankeerd door Roxane, de vedette onder zijn kippen. Maar wanneer hij plotseling met een faillissement wordt bedreigd, besluit hij alles op alles te zetten. Zijn idee is zo gek als wanhopig: zijn kippen trainen, waaronder zijn favoriete "actrice", de bekende Roxane. En hij heeft grote ambities... Hij gaat proberen om via YouTube-filmpjes de aandacht van het grote publiek te trekken. Een geestige video met zijn kippen maken is één ding, viral gaan heeft heel wat meer voeten in de aarde. Roxane is een komische Franse feelgoodfilm over een bevlogen boer die samen met zijn favoriete hen een ode brengt aan de Franse toneelgeschiedenis en het boerenleven.

 

Cinemagazine over deze film

In de week dat Nederlandse boeren massaal naar het Malieveld in Den Haag trokken om te protesteren tegen het voorstel van het kabinet om de veestapels te halveren vanwege de stikstofuitstoot komt de Franse film ‘Roxane’ in de bioscoop. Een gelukkig toeval, want het onderwerp van de film – de kleine boerenbedrijven delven het onderspit tegen een rijke agrariër – voelt actueler dan ooit.

Kijk voor de hele recensie op cinemagazine.nl


dinsdag 8 december 20:00 uur en zaterdag 12 december 14:00 uur

Verenigde Staten/Frankrijk/Spanje, Komedie/Romantiek (2011) 94 minuten

 

Regie: Woody Allen

met: o.a.Owen Wilson (Gil), Rachel McAdams (Inez), Marion Cotillard (Adriana)

 

Woody Allen's film Midnight in Paris (openingsfilm Cannes 2011), is een ode aan de magische stad Parijs.

'Midnight in Paris' vertelt het verhaal over een jong Amerikaans koppel (Gil en Inez) dat in het najaar zal trouwen en alvast een reis naar Parijs maakt. De stad heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op de twee, maar vooral op de aspirant schrijver Gil. Deze valt direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

 

Filmtotaal over deze film:

Het afgelopen halve decennium kreeg de nieuwste film van Woody Allen - die sinds 1982 elk jaar minstens één film aflevert - het predicaat “zijn beste in jaren” opgeplakt. Telkens gebeurde dit als hij voor die film naar een nieuwe grote Europese stad verhuisde. In 2005 werd Match Point (gesitueerd in Londen) ontvangen als Allens comeback na een aantal jaren van minder warme recepties en in 2008 viel Vicky Christina Barcelona nog meer lof ten deel. Nu, weer drie jaar verder, komt Woody Allen met Midnight In Paris. En het is echt zijn beste film sinds het briljante Husbands and Wives uit 1992.

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nlONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !