Onze films t/m mei 2021


Uitverkocht

dinsdag 13 april 20:00 uur en zaterdag 17 april 14:00 uur

 

Deze voorstelling is geannuleerd

 

Nederland, Drama / Komedie (2020) 103 minuten 

 

 

Regie: Johan Nijenhuis
Met: o.a. Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Filmtotaal over deze film:

Wie denkt dat een door Herman Finkers geschreven film waarin hijzelf ook nog eens de hoofdrol speelt een barrage aan woordgrappen oplevert, komt bij De Beentjes van Sint-Hildegard gelukkig bedrogen uit. De enige echte woordgrap blijkt in de titel te zitten, een theatertrekje dat hij blijkbaar toch niet kon laten. Verder is de humor ingehouden, meer een romantische komedie dan een schaterlachfilm. Een relatiekomedie noemt Finkers het zelf, romantiek zit er immers weinig in. Liefde wel, liefde is er genoeg. Liefde is er misschien zelfs te veel, maar bestaat zoiets wel?

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl


Uitverkocht

The Reader

Uitverkocht
Uitverkocht

The Reader

Dinsdag 18 mei 20:00 uur zaterdag 22 mei 14:00 uur

 

Deze voorstelling is geannuleerd

 

Verenigde Staten/Duitsland, Drama/Romantiek (2008) 124 minuten


Regie: Stephen Daldry

Met: o.a.  Kate Winslet (Hanna Schmitz), David Kross (jonge Michael Berg), Ralph Fiennes (Michael Berg)


The Reader is een meeslepende verfilming van Bernhard Schlink's bestseller, over een onmogelijke liefde en over de vraag hoe een nieuwe generatie Duitsers in het reine moest zien te komen met de misdaden van de nazi's.

Voor haar rol als Hanna won Kate Winslet een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA.


Filmtotaal over deze film:

Het is 1958. De vijftienjarige scholier Michael Berg ontmoet een mysterieuze vrouw van middelbare leeftijd die als conductrice bij de stadstram werkt. Er schuilt iets achter de nukkige blikken van deze Hanna Schmitz: hoewel ze weigert over zichzelf te praten, luistert ze graag naar Goethe en Doris Lessing. Michael draagt met rode oortjes de passages aan haar voor. Perversiteit ligt op de loer, maar er ontspruit een bizarre vorm van liefde uit de seksuele avances van Hanna. Maar dan is ze ineens weg. Acht jaar later hoort Michael, inmiddels rechtenstudent, tijdens een facultatief colloquium ineens dat Hanna terechtstaat wegens haar verleden als kampbeul voor de nazis.

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl

 
ONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !