Onze films t/m december 2020


Uitverkocht

Roxane

Uitverkocht

Dinsdag 24 november 20:00 uur  zaterdag 28 november 14:00 uur

Frankrijk, Komedie (2019) 85 minuten

 

Regie: Mélanie Auffret
met: o.a. Guillaume De Tonquédec, Léa Drucker en Lionel Abelanski

 

Wat doet Cyrano de Bergerac bij een kippenboer in Bretagne? Dit is het probleem van Raymond, die zijn passie voor klassiek theater altijd verborgen heeft gehouden.

Raymond is de gelukkige eigenaar van een biologische kippenboerderij in Bretagne die nét dat beetje extra voor zijn kippen doet. Elke ochtend leest hij de kippen voor, liefst uit zijn favoriete toneelstuk Cyrano, altijd geflankeerd door Roxane, de vedette onder zijn kippen. Maar wanneer hij plotseling met een faillissement wordt bedreigd, besluit hij alles op alles te zetten. Zijn idee is zo gek als wanhopig: zijn kippen trainen, waaronder zijn favoriete "actrice", de bekende Roxane. En hij heeft grote ambities... Hij gaat proberen om via YouTube-filmpjes de aandacht van het grote publiek te trekken. Een geestige video met zijn kippen maken is één ding, viral gaan heeft heel wat meer voeten in de aarde. Roxane is een komische Franse feelgoodfilm over een bevlogen boer die samen met zijn favoriete hen een ode brengt aan de Franse toneelgeschiedenis en het boerenleven.

 

Cinemagazine over deze film

In de week dat Nederlandse boeren massaal naar het Malieveld in Den Haag trokken om te protesteren tegen het voorstel van het kabinet om de veestapels te halveren vanwege de stikstofuitstoot komt de Franse film ‘Roxane’ in de bioscoop. Een gelukkig toeval, want het onderwerp van de film – de kleine boerenbedrijven delven het onderspit tegen een rijke agrariër – voelt actueler dan ooit.

Kijk voor de hele recensie op cinemagazine.nl


dinsdag 8 december 20:00 uur en zaterdag 12 december 14:00 uur

Verenigde Staten/Frankrijk/Spanje, Komedie/Romantiek (2011) 94 minuten

 

Regie: Woody Allen

met: o.a.Owen Wilson (Gil), Rachel McAdams (Inez), Marion Cotillard (Adriana)

 

Woody Allen's film Midnight in Paris (openingsfilm Cannes 2011), is een ode aan de magische stad Parijs.

'Midnight in Paris' vertelt het verhaal over een jong Amerikaans koppel (Gil en Inez) dat in het najaar zal trouwen en alvast een reis naar Parijs maakt. De stad heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op de twee, maar vooral op de aspirant schrijver Gil. Deze valt direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

 

Filmtotaal over deze film:

Het afgelopen halve decennium kreeg de nieuwste film van Woody Allen - die sinds 1982 elk jaar minstens één film aflevert - het predicaat “zijn beste in jaren” opgeplakt. Telkens gebeurde dit als hij voor die film naar een nieuwe grote Europese stad verhuisde. In 2005 werd Match Point (gesitueerd in Londen) ontvangen als Allens comeback na een aantal jaren van minder warme recepties en in 2008 viel Vicky Christina Barcelona nog meer lof ten deel. Nu, weer drie jaar verder, komt Woody Allen met Midnight In Paris. En het is echt zijn beste film sinds het briljante Husbands and Wives uit 1992.

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nlONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !