Onze films t/m mei 2021


Uitverkocht

Deze film gaat i.v.m. de verlenging van de lockdown NIET door.

 

Dinsdag 26 januari 20:00 uur en zaterdag 30 januari 14:00 uur

 

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België, Drama (2019) 100 minuten

 

Regie: Ken Loach
Met: o.a. Kris Hitchen, Debbie Honeywood en Rhys Stone

 

Sinds de financiële crash in 2008 worstelt het gezin Turner met geldproblemen. In de hoop de eindjes aan elkaar te kunnen knopen koopt Ricky, de patriarch van het gezin, een nieuw voertuig om een leverdienst te kunnen uitbouwen. Intussen levert ook zijn vrouw Abbie hard werk als verzorgster. De familieleden weten wat ze aan elkaar hebben, maar de uitdagingen waarvoor ze staan zullen gevolgen hebben voor hun hechte band.

 

Cinemagazine over de film:

We doen het allemaal, en steeds vaker: online shoppen. Terwijl elke week meer winkelpanden in de steden leeg komen te staan, draaien de internetwarenhuizen overuren om onze bestellingen op tijd bezorgd te krijgen. Wat een luxe: vanuit je luie stoel bestellen en je pakket wordt de volgende dag – of soms zelfs nog dezelfde dag – aan je voordeur afgeleverd. Maar aan al dat gemak kleven ook veel nadelen. Niet alleen zijn al die ritjes die gereden moeten worden om de pakjes te bezorgen slecht voor het milieu, ook de koerier staat onder zware druk. Kan hij (of zij) het pakket niet kwijt omdat je niet thuis bent, dan staan daar consequenties tegenover.

Kijk voor de hele recentie op cinemagazine.nl


dinsdag 23 februari 20:00 uur en zaterdag 27 februari 14:00 uur


Frankrijk, Komedie / Drama (2019) 109 minuten


Regie ;  Olivier Nakache en Éric Toledano
met: o.a. Vincent Cassel, Reda Kateb en Hélène Vincent


Bruno en Malik houden zich reeds 20 jaar op in de leefwereld van de kinderen en jongvolwassenen met autisme. Ze hebben de leiding over twee non-profitorganisaties waar ze kansarme jongeren helpen hulpverlener te worden, om te zorgen voor extreme gevallen die door andere instellingen worden geweigerd. Tussen deze buitengewone persoonlijkheden groeit een intieme band.


Filmtotaal over deze film:

De joodse Bruno en de islamitische Malik zijn beste vrienden. De één runt een opvang voor autistische kinderen en de ander een organisatie die probleemjongeren opleidt tot hulpverlener. Het succesvolle Franse regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano (Intouchables) wilde een aantal jaar geleden al een documentaire aan het tweetal wijden, maar vond het verhaal te goed om niet te verfilmen.

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl


dinsdag 9  maart 20:00 uur en zaterdag 13 maart 14:00 uur

Nederland, Drama / Komedie (2020) 103 minuten 

 

Regie: Johan Nijenhuis
Met: o.a. Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Filmtotaal over deze film:

Wie denkt dat een door Herman Finkers geschreven film waarin hijzelf ook nog eens de hoofdrol speelt een barrage aan woordgrappen oplevert, komt bij De Beentjes van Sint-Hildegard gelukkig bedrogen uit. De enige echte woordgrap blijkt in de titel te zitten, een theatertrekje dat hij blijkbaar toch niet kon laten. Verder is de humor ingehouden, meer een romantische komedie dan een schaterlachfilm. Een relatiekomedie noemt Finkers het zelf, romantiek zit er immers weinig in. Liefde wel, liefde is er genoeg. Liefde is er misschien zelfs te veel, maar bestaat zoiets wel?

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl


dinsdag 13 april 20:00 uur en zaterdag 17 april 14:00 uur

Verenigd Konikrijk, Drama (2017) 105 minuten

Regie: Richard Eyre

met: o.a. Fionn Whitehead, Emma Thompson en Stanley Tucci 

 

The Children Act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.
Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

 

Cinemagazine over deze film:

 

Juridische dilemma’s en menselijk drama komen samen in ‘The Children Act’, naar het gelijknamige boek van Ian McEwan (die ook het scenario schreef). Richard Eyre (‘Iris’, ‘Notes on a Scandal’) regisseert Emma Thompson (‘Sense and Sensibility’, ‘Love Actually’) in een aangrijpend drama over een rechter die moet beslissen over het lot van een 17-jarige jongen die een bloedtransfusie weigert vanwege zijn geloof.

Kijk voor de hele recensie op cinemagazine.nl

 


Dinsdag 11 mei 20:00 uur zaterdag 15 mei 14:00 uur

Verenigde Staten/Duitsland, Drama/Romantiek (2008) 124 minuten


Regie: Stephen Daldry

Met: o.a.  Kate Winslet (Hanna Schmitz), David Kross (jonge Michael Berg), Ralph Fiennes (Michael Berg)


The Reader is een meeslepende verfilming van Bernhard Schlink's bestseller, over een onmogelijke liefde en over de vraag hoe een nieuwe generatie Duitsers in het reine moest zien te komen met de misdaden van de nazi's.

Voor haar rol als Hanna won Kate Winslet een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA.


Filmtotaal over deze film:

Het is 1958. De vijftienjarige scholier Michael Berg ontmoet een mysterieuze vrouw van middelbare leeftijd die als conductrice bij de stadstram werkt. Er schuilt iets achter de nukkige blikken van deze Hanna Schmitz: hoewel ze weigert over zichzelf te praten, luistert ze graag naar Goethe en Doris Lessing. Michael draagt met rode oortjes de passages aan haar voor. Perversiteit ligt op de loer, maar er ontspruit een bizarre vorm van liefde uit de seksuele avances van Hanna. Maar dan is ze ineens weg. Acht jaar later hoort Michael, inmiddels rechtenstudent, tijdens een facultatief colloquium ineens dat Hanna terechtstaat wegens haar verleden als kampbeul voor de nazis.

Kijk voor de hele recensie op filmtotaal.nl

 ONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !