Onze films t/m december 2022


dinsdag 11 oktober 20:00 uur en woensdag 12 oktober 14:00 uur

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

 

Frankrijk, komedie/romantiek (2001)

117 minuten

Regie: Jean-Pierre Jeunet

Met o.a.:  Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Serge Merlin

 

Maak kennis met Amelie (Audrey Tautou). Ze is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als jonge Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen en daarbij volledig moet openstaan voor haar omgeving

 

Cinemagazine over deze film:

Als pure chocolade van Droste, zo is Amélie een meisje in haar meest pure vorm. In haar jeugd verstoken van alle contacten van de buitenwereld is zij volledig overgeleverd aan haar eigen fantasie, die zowel grappig als herkenbaar is en bovenal zeer schattig. Zodra de tijd rijp is, vertrekt ze van het afgelegen landweggetje naar de avontuurlijke grote stad, waar ze ondanks haar verlegenheid, veel ontmoetingen heeft met bijzondere mensen. Contacten verlopen alleen niet altijd op de meest voor de hand liggende manier. Regelmatig construeert ze zeer gecompliceerde en weluitgedachte rendez-vous voor mensen in haar omgeving, die altijd wel een beetje geluk kunnen gebruiken. Aan deze constructies is ze een dagtaak kwijt, maar enfin, het maakt het leven wel spannender. Ook al belemmert het haar zelf behoorlijk in het maken van contact met haar grote liefde.

Lees verder op: cinemagazine.nl


dinsdag 8 november 20:00 uur en woensdag 9 november 14:00 uur

West Side Story

 

Verenigde Staten, drama/muziek (2021)

156 minuten

Regie: Steven Spielberg

Met o.a.: Ansel Elgort, Rachel Zeigler, Rita Moreno

 

***

"Steven Spielbergs West Side Story  blijkt één van de zeldzame remakes die een waardige aanvulling leveren op het origineel." (De Filmkrant)

***

"Fantastische opfrisbeurt voor een tijdloze klassieker" (NRC)

***

In New York zijn twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, elkaars grootste vijanden. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee vallen voor elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

 

Filmtotaal over deze film:

Steven Spielberg was nog maar een opdondertje van tien toen hij voor het eerst naar de opnames van de theatervoorstelling van West Side Story luisterde. De verfilming van Robert Wise had toen nog niet eens het licht gezien. Jaren later, toen Spielberg inmiddels een vermaard filmregisseur was, bleek het stuk de ideale kandidaat voor zijn eerste musicalverfilming. Een plan waar hij al heel lang mee rondliep.

Lees verder op: filmtotaal.nl


dinsdag 13 december 20:00 uur en woensdag 14 december 14:00 uur

Gli Anni Più Belli

 

Italië, drama (2020)

129 minuten

Regie: Gabriele Muccino

Met o.a.: Pierfrancesco Favino, Kim Rossi Stuart, ClaudioSantamaria, Micaela Ramazzotti

 

Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn vier vrienden sinds 1980 tot nu. Ze groeiden samen op en gingen samen door de puberteit en volwassenwording. Ze deelden mooie momenten van hoop en succes, maar ook slechte tijden van teleurstellingen en mislukkingen. Hun verhaal van hun vriendschap is onlosmakelijk verbonden aan de geschiedenis van Italië van de laatste vier decennia.

 

Cinemagazine over deze film:

Wat zijn de mooiste jaren van je leven eigenlijk? Zoveel mensen, zoveel meningen. De kindertijd biedt (veelal) onbezorgdheid; de puberteit nieuwe ervaringen en het gevoel dat alle opties open liggen; volwassenen genieten van (financiële) vrijheid en onafhankelijkheid en gepensioneerden kunnen – mits de gezondheid dat toelaat – hun dagen inrichten zoals ze willen. Het is een rare uitspraak eigenlijk, want wie bepaalt nu wat je beste jaren zijn? Misschien is dat wel de boodschap van het Italiaanse drama ‘Gli anni più belli’: dat je van elke dag iets moois moet proberen te maken.

Lees verder op: cinemagazine.nl


ONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !