Onze films t/m december 2021


Uitverkocht

Deze voorstellingen gaan helaas niet door!

zaterdag 15 januari 14:00 uur en dinsdag 18 januari 20:00 uur

 

Frankrijk/Duitsland, Komedie/Romantiek uit 2001

122 minuten

 

Regie: Jean-Pierre Jeunet

Met o.a.: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Serge Merlin, Urbain Cancelier, Rufus

 

Amélie is op dit moment ook te zien als musical in diverse theaters in Nederland.

Bij ons kunt u de originele film bekijken.

Maak kennis met Amelie (Audrey Tautou). Ze is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als jonge Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen en daarbij volledig moet openstaan voor haar omgeving. Een ontroerend hedendaags sprookje van de regisseur van Alien: Resurrection.

 

Cinemagazine over deze film:

Als pure chocolade van Droste, zo is Amélie een meisje in haar meest pure vorm. In haar jeugd verstoken van alle contacten van de buitenwereld is zij volledig overgeleverd aan haar eigen fantasie, die zowel grappig als herkenbaar is en bovenal zeer schattig. Zodra de tijd rijp is, vertrekt ze van het afgelegen landweggetje naar de avontuurlijke grote stad, waar ze ondanks haar verlegenheid, veel ontmoetingen heeft met bijzondere mensen. Contacten verlopen alleen niet altijd op de meest voor de hand liggende manier. Regelmatig construeert ze zeer gecompliceerde en wel uitgedachte rendez-vous voor mensen in haar omgeving, die altijd wel een beetje geluk kunnen gebruiken. Aan deze constructies is ze een dagtaak kwijt, maar enfin, het maakt het leven wel spannender. Ook al belemmert het haar zelf behoorlijk in het maken van contact met haar grote liefde.

Lees verder op: cinemagazine.nl

 


dinsdag 8 februari 20:00 uur en zaterdag 12 februari 14:00 uur

 

Verenigde Staten, Drama (2020)

107 minuten

 

Regie: Chloé Zhao

Met o.a.: Frances McDormand, Gay DeForest, Patricia Grier, Linda May, Angela Reyes

 

In 2021 bekroond met 3 Oscars voor beste film, beste regisseur en beste actrice!

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDermand) met een camper op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade. Zo ontdekt ze een ander soort leven in het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse westen. Onderweg sluit ze vriendschap ,et andere nomaden in deze ontroerende film over hoop en veerkracht.

 

De Filmkrant over deze film:

Het noodlot van Amerika zag er nog nooit zo mooi uit

Regisseur Chloé Zhao heeft een beeldbepalende film over de tragedie van hedendaags Amerika gemaakt. Met zes nominaties waarvan er drie werden verzilverd was deze melancholische roadmovie langs een nieuwe economische frontier de grote winnaar van de 93ste editie van de Oscars.

Lees verder op:  filmkrant.nl


dinsdag 8 maart 20:00 uur en zaterdag 12 maart 14:00 uur

 

Hongarije/Frankrijk, Drama uit 2018

142 minuten (Deze film heeft een pauze)

 

Regie: László Nemes

Met: Juli Jakab (Irisz Leiter), Vlad Ivanov (Oszkár Brill), Eveline Dobos (Zelma), Marcin Czarnik (Sándor), Judit Bárdos (Szeréna), Benjamin Dino (Andor)

 

1913, in het hart van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. De 20-jarige Irisz keert terug naar Boedapest. Ze hoopt op een baan in de hoedenwinkel die ooit eigendom van haar ouders was. Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden in een stad waar chaos en anarchie het leven verstoren.

 

Filmtotaal over deze film:

Met Son of Saul kende de Hongaarse regisseur László Nemes een verpletterend bioscoopdebuut. Het met een Oscar bekroonde drama gaf een zeer beklemmende benadering van de Holocaust, zonder enige hulp van trucage of sentimentaliteiten. Vier jaar na dato is Nemes terug met Sunset, een historisch mysterie gesitueerd in Boedapest. Ook dit keer wordt zijn film gekenmerkt door een Wereldoorlog, zij het op een stuk minder directe manier dan in zijn voorganger. Zijn claustrofobische regie daarentegen is nog steeds onontkoombaar aanwezig.

Lees verder op filmtotaal.nl

ONTMOET JE FILMVRIENDEN IN DE DIALOOG !