Calendar Girls

 

dinsdag 20 februari  20:00 uur (theaterzaal)

vrijdag 23 februari 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2003

Komedie / Drama | 108 minuten

 

Regie: Nigel Cole

Met: Helen Mirren, Julie Walters en Annette Crosbie


Een groepje vrouwen van middelbare leeftijd wil iets nuttigs doen voor het Britse kankerfonds. Bij wijze van ludieke actie besluiten ze te poseren voor een pin-up kalender... in hun blootje! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan

 

Cinemagazine over deze film:

‘Calendar Girls’ is geïnspireerd door het verhaal van de vrouwen van het Vrouwen Instituut in Yorkshire, die naakt poseerden voor een kalender om geld in te zamelen voor het Leukemie Onderzoeksfonds. De personages Annie en Chris, zijn gebaseerd op Angela Baker en Tricia Stewart. De overige personages en verhaallijnen zijn fictief. Door het toevoegen van andere verhaallijnen wordt de film wat smeuïger en grappiger, omdat het verhaal over Annie en Chris niet altijd vrolijk is.

Scenarist Tim Firth moest dit verhaal wel schrijven. Hij had toentertijd de originele kalender gekocht, zijn moeder en oma zijn lid van het Instituut, de echte ‘Calendar Girls’ kwamen uit de plaats waar hij als kind elke zomervakantie doorbracht en hij had zelfs een schilderij in zijn huis hangen van de fotograaf van de kalender.

 

Lees verder op Cinemagazine.nl