Klik op de gewenste datum om een kaartje te kopen

Le Pot au Feu (2023)

 

vrijdag 12 juli 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Romantiek/Frankrijk / België

135 minuten

 

Regie: Tran Anh Hung

Met: Juliette Binoche, Benoît Magimel en Pierre Gagnaire

 

******

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

 

de Filmkrant over deze film:

Le pot-au-feu

Een culinaire sonate

 

De regieprijs ging in Cannes in 2023 naar deze ingetogen en tegelijk uitbundige fantasie over de bijzondere relatie tussen een fijnproever en zijn kok. Kookkunst als metafoor voor het leven.

 

De culinaire cinema is een curieus genre. Al was het maar omdat films de heerlijkheden alleen kunnen laten zien en niet kunnen laten proeven. Toch is dat nauwelijks een bezwaar, blijkt in Le pot-au-feu van de Frans-­Vietnamese filmmaker Trần Anh Hùng. Al die dynamisch gefilmde eetkunst zet ook een emotionele toon in dit verhaal over levensgenieter Dodin (Benoît Magimel) en zijn virtuoze kok Eugénie (Juliette Binoche). Ergens wordt een menu zelfs vergeleken met een sonate.

 

Lees verder op Filmkrant.nl