Elvis

 

dinsdag 9 januari 20:00 uur (theaterzaal)

vrijdag 12 januari 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Verenigde Staten, Biografie/Drama (2022)

159 minuten

 

Regie: Baz Luhrmann

 

Met o.a.: Austin Butler, Tom Hanks en Olivia DeJonge

 

Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.

 

Filmtotaal over deze film:

De naam van de in Breda geboren Dries van Kuijk zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. De naar de Verenigde Staten verhuisde Brabander schopte het echter tot de manager van zijn grootste ontdekking, Elvis Presley. De naam Colonel Parker verzon hij zelf. Toch zullen veel fans van 'The King' gemengde gevoelens over 'de kolonel' hebben. Parker/Van Kuijk behandelde zijn protegé niet alleen als een melkkoe en een werkpaard, maar wist ook nog eens miljoenen van zijn nalatenschap achterover te drukken.

Australiër Baz Luhrmann liep al jaren rond met het idee om een film te maken over Elvis, maar nam door allerhande omstandigheden een lange aanloop. In plaats van het opsommen van de belangrijkste gebeurtenissen van de carrière van de rockster vertelt Luhrmann het verhaal vanuit het gezichtspunt van Parker

 

Lees verder op Filmtotaal.nl