Klik op de gewenste datum om een kaartje te kopen

Druk (Drunk)

 

dinsdag 9 april 20:00 uur (theaterzaal)

vrijdag 12 april 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Denemarken/Zweden/Nederland, Drama/Komedie (2020)

117 minuten

 

Regie: Thomas Vinterberg

Met: Mats mikkelsen, Maria Bonnevie en Thomas Bo

 

******

 

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

 

Filmtotaal over deze film:

Op alcohol, de oorzaak en oplossing van alle problemen in het leven.” Zo toastte Homer Simpson ooit in The Simpsons. Het is een filosofie die de hoofdpersonen van Druk onderschrijven. Thomas Vinterbergs nieuwste film onderzoekt zowel de positieve als negatieve effecten van alcohol en de drinkcultuur van Denemarken, met zowel hilarische als tragische gevolgen.

 

De vier mannen zijn docent op dezelfde middelbare school. De veertigste verjaardag van muziekleraar Nikolaj is aanleiding voor vooral geschiedenisleraar Martin om de balans van zijn leven op te maken. Hij heeft een vrouw en twee kinderen, maar ziet zijn vrouw nauwelijks, heeft geen plezier meer in zijn werk en is bang dat hij saai is geworden. Tijdens het feestje bespreken de vier de theorie van de Noorse psychiater Finn Skårderud, die betoogt dat de mens geboren wordt met een alcoholpromillagetekort van 0,05%. We zouden allemaal creatiever, relaxter en scherper worden van een beetje drinken.

Lees verder op Filmtotaal.nl