Sonny Boy

28 november 20:00 uur

Nederland, Drama (2011)

132minuten

 

Regie: Maria Peters

Met o.a.: Ricky Koole, Sergio Hasselbaink, Gaite Jansen

 

Sonny Boy is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde. Rika (Ricky Koole) heeft goede redenen om het huwelijk met haar man Willem (Marcel Hensema) te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de 17 jaar jongere Surinaamse Waldemar (Sergio Hasselbaink). Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze "Sonny Boy" noemen. Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika's pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze zijn verraden en worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

 

De Filmkrant over deze film:

Sonny Boy is het onwaarschijnlijke maar ware verhaal van een oer-Hollandse vrouw met vier kinderen die haar man heeft verlaten en een zeventien jaar jongere student uit Suriname.

De liefdesrelatie tussen Rika en Waldemar is in 1928 bepaald ongewoon. Ze krijgen een kind, moeten opboksen tegen vooroordelen, weten in crisistijd het hoofd boven water te houden en verhuren in de oorlog kamers aan joden en andere onderduikers. Tot ze in handen vallen van de Duitsers.


Lees verder op Filmkrant.nl