Klik op de gewenste datum om een kaartje te kopen

Wonka

Engelstalige versie met Nederlandse ondertiteling

 

dinsdag 21 mei 20:00 uur (theaterzaal)

vrijdag 24 mei 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada, Muziek / Fantasy (2023)

116 minuten

 

Regie: Paul King

Met: Timothée Chalamet, Calah Lane, Hugh Grant en Keegan-Michael Key

 

******

 

Gebaseerd op het buitengewone personage dat centraal staat in Charlie and the Chocolate Factory, de parel in de kroon van Roald Dahl en één van de bestverkochte kinderboeken aller tijden, vertelt 'Wonka' het wonderbaarlijke verhaal over hoe 's werelds grootste uitvinder, tovenaar en chocolademaker de geliefde Willy Wonka werd die we vandaag de dag kennen.

 

Filmtotaal over deze film:

Niet lang na de films kwamen de filmanalyses. Tot op de dag van vandaag liggen visuele vertellingen onder de loep. Onlangs viel een YouTuber op dat sommige reboots, revivals en vervolgen de fans precies geven wat ze willen, maar dat dit niet het recept is voor een goede film. De makers van Wonka begrijpen dit en hebben hun eigen verhaal bedacht. De geest van Roald Dahl zit er in, net als de vele knipogen naar de film uit 1971, maar functioneel toegepast. Het resultaat: een heerlijke, magische familiefilm.

 

Een jonge Willy Wonka heeft de hele wereld afgereisd, en is nu klaar om zich ergens te settelen en zijn zelfgemaakte chocola aan mensen te onthullen. Makkelijker gezegd dan gedaan, al helemaal omdat het winkelcentrum waarin hij zijn eigen zaak wil openen wordt gerund door een kwaadaardig trio van chocolademakers. Al snel bevindt Wonka zich als slaafje in een waskelder waar zijn droom onmogelijk voelt.

Lees verder op Filmtotaal.nl