Zee van Tijd

9 mei 20:00 uur en 10 mei 14:00 uur

Nederland, Drama  (2022)

116 minuten

 

Regie: Theu Boermans

Met o.a.: Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat

 

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren '80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

 

Filmtotaal over deze film:

Hoe sterk is liefde nog als alles wegvalt? Wanneer hun ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt, probeert een jong koppel wanhopig overeind te blijven. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer.

Een film maken over twee ouders die een jong kind verliezen, dat is geen gemakkelijke opgave. Regisseur Theu Boermans (1000 Rosen (1994), De Uitverkorene (2006) en scenarioschrijver Marieke van der Pol (De Tweeling (2002), Bride Flight (2008) en Bankier van het Verzet (2018) gingen de uitdaging aan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal maakten ze Zee van Tijd.

Lees verder op Filmtotaal