Wad, overleven op de grens van water en land

10 oktober 20:00 uur en 11 oktober 14:00 uur

Nederland, natuurdocumentaire (2018)

125 minuten

 

Regie: Ruben Smit

Met: Gijs Scholten van Aschat

 

WAD- overleven op de grens van water en land laat de bijzondere schoonheid van het Waddengebied zien en toont de dynamiek en grootsheid van dit unieke landschap. De hele voedselketen wordt in beeld gebracht, van kleine organismen zoala kiezelwieren en schelpdieren, tot aan de slechtvalk en grijze zeehond. De film WAD bewijst hoe waardevol dit schitterende UNESCO Werelderfgoed is.

 

Cinemagazine over deze film:

Het Waddengebied is zonder twijfel een van de bijzonderste natuurgebieden die je in Nederland vindt. De eilanden en zandplaten, die het kustgebied zijn karakteristieke uiterlijk verlenen, vallen droog bij laagwater. Die wisselwerking tussen eb en vloed schept een veelzijdig leefgebied voor een divers spectrum aan flora en fauna, een natuurlijke rijkdom waar het gebied zijn status van Werelderfgoed aan te danken heeft.

Een dankbaar onderwerp dus voor de even bevlogen als kundige natuurfilmer Ruben Smit, die eerder al de harten van menig natuurliefhebber wist te veroveren met de bioscoopfilm ‘De nieuwe wildernis’ en de serie ‘Levende rivier’. Smit werkte maar liefst vijf jaar aan ‘Wad: overleven op de grens van water en land’. Het resultaat mag er zeker zijn.

Lees verder op  Cinemagazine