Klik op de gewenste datum om een kaartje te kopen

Neem Me Mee

 

dinsdag 23 april 20:00 uur (theaterzaal)

vrijdag 26 april 14:00 uur (huiskamer Welzijn Ermelo)

 

Nederland / België / Frankrijk, Komedie / Drama (2023

104 minuten

 

Regie: Will Koopman

Met: Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk, Minne Koole en Kees Hulst

 

*****

 

De laatste keer dat Renee Soutendijk en Jeroen Krabbé samen in een film speelden, is veertig jaar geleden in De Vierde Man. Alleen al om die reden zou je Neem me Mee moeten zien.

 

Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfortzone. Je bent ten slotte nooit te oud voor nieuwe ervaringen.

 

Filmtotaal over deze film:

Goh, nu pas een Nederlandse tegenhanger van The Best Exotic Marigold Hotel? Dat heeft eigenlijk nog best lang geduurd. De Nederlandse variant van Love Actually was er namelijk al wel binnen vier jaar. Neem Me Mee is weliswaar geen directe remake van het alweer bijna twaalf jaar oude The Best Exotic Marigold Hotel, maar tapt wel duidelijk uit hetzelfde vaatje: een feelgoodfilm vol acteerveteranen wier uiteenlopende personages ver van huis nader tot elkaar komen.

 Lees verder op  Filmtotaal.nl